Inmiddels is 2020 alweer een halve maand oud, dus hoog tijd om mijn doelen voor dit jaar met jullie te delen. Hou je vast, hier komen ze!

De marathon van Tokyo
Over ongeveer 6 weken sta ik aan de andere kant van de wereld aan de start van de marathon van Tokyo. Dat gaat mijn 5e marathon worden en mijn 2e voor KiKa. In 2017 liep ik al de marathon van New York voor KiKa en dat was echt een onvergetelijke ervaring. Ik hoop en verwacht dat dit ook weer een fantastisch avontuur ga worden. In Tokio staat genieten natuurlijk op de allereerste plaats, maar ik ga ook proberen mijn PR te verbeteren. Dat staat nu nog op 3:44:04 en mijn doel is 3:30 te halen. Mocht je mijn actie voor KiKa Tokyo nog willen steunen, dat kan hier!

Triatlon Rosmalen
Meteen als ik terug kom uit Tokyo begin ik met een zwemcursus borstcrawl bij De Treffers in Rosmalen. Dat moet mij gaan helpen om mijn allereerste 1/4 triatlon tot een goed einde te brengen. Op zondag 21 juni ga ik namelijk 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen bij de triatlon in Rosmalen. Hardlopen zal geen probleem zijn en ook fietsen moet lukken, maar dat zwemmen is nog wel een dingetje… Maar met de cursus die ik ga volgen gaat dat vast goed komen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Mont Ventoux
Voor het 3e jaar op rij mag ik met school mee naar Frankrijk, naar de Mont Ventoux. Bij dit jaarlijkse project gaan leerlingen uit 3vmbo na een intensief traject van trainen, op de fiets de kale berg beklimmen. Inmiddels weet ik dat dat echt een enorme prestatie is en het is altijd prachtig om te zien hoe de ontlading bij leerlingen is als ze de top bereiken. Het eerste jaar is het me gelukt om de top zowel fietsend als hardlopend te bereiken. Vorig jaar lukte alleen het fietsen, omdat ik lopend last van een blessure kreeg. Dit jaar wil ik kijken of het me wel weer gaat lukken, maar misschien fiets ik de berg ook wel 2x omhoog. Daar ben ik nog niet helemaal uit…

De marathon van Berlijn
Na New York en Tokyo moet Berlijn mijn 3e marathon voor KiKa gaan worden. Op zondag 27 september mag ik daar gaan starten. Wat mijn sportieve uitdaging daar gaat worden weet ik nog niet, dat zal helemaal afhangen van hoe de marathon van Tokyo binnenkort gaat verlopen. Berlijn zal voor mij de 3e marathon van de zes Abbott World Marathon Majors worden, waarmee ik dan op de helft ben. Het is een droom om ooit Six Star Finisher te worden. Dan zal ik ook de marathons van Londen, Chicago en Boston nog moeten lopen. Of dat gaat lukken weet ik natuurlijk niet, maar dromen mag altijd!

En verder…
Mijn grootste doelen heb ik zo wel genoemd, maar ik heb natuurlijk veel meer plannen dit jaar. Zo staan de Two Rivers 1/2 marathon, de Circuitrun in Zandvoort, de Wielenloop in Rosmalen, de Vestingloop in ‘s-Hertogenbosch, de Omloop van Empel en de Maliskampse Bosloop natuurlijk ook weer op mijn agenda. Daar zullen vast nog wel andere loopjes bij komen, maar welke dat gaan worden weet ik nu nog niet. Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te proberen en laat me door het jaar heen dus ook graag verrassen. Wat ik erg leuk vind, is dat ik een aantal mensen om me heen (weer) heb besmet met het hardloopvirus. Daardoor is er nu een leuke groep ontstaan waarmee we in ieder geval samen naar Zandvoort gaan. Erg gezellig en vooral erg motiverend.

Verder heeft 2019 me veel moois gebracht door het hardlopen voor KiKa en het bloggen en instagrammen. Onder andere een kijkje achter de schermen bij Nike, een fijne samenwerking met Athlete Sports World en leuke contacten met andere hardlopende bloggers en instagrammers. Ik hoop dat dit jaar een vervolg te kunnen geven, met hopelijk weer leuke verrassingen en bijzondere momenten.

David