David Draaft Door

David van Dam – Papa van 3, getrouwd, docent, hardloper, triatleet & blogger

Wie ben ik?

Papa van 3, getrouwd, docent Nederlands, auteur, blogger én hardloper. Zo stel ik me kort voor op sociale media. Maar daarachter gaat natuurlijk een groter verhaal schuil…

In 1980 zag ik het levenslicht in ‘s-Hertogenbosch. Hoewel ik dus een echte Bosschenaar ben, heb ik het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht in het kleine dorpje Empel, op een steenworp afstand van de grote stad. Daar bracht ik de meeste tijd door op het voetbalveld. Hardlopen? Mij niet gezien. Er moest een bal aan te pas komen, wilde ik in beweging komen. En later zou ik sportjournalist worden.

Tegenwoordig is alles anders. Met mijn grote liefde Carla en onze drie kinderen Demian, Luka en Vajèn, woon ik sinds de zomer van 2018 in het mooie en gezellige Berlicum. Nog steeds een dorp aan de rand van ‘s-Hertogenbosch, maar voor ons een nieuwe wereld om te ontdekken. Nog dagelijks trek ik naar de ‘grote’ stad om mijn leerlingen de kracht van onze prachtige taal te laten ervaren. Journalist worden zat er niet in, maar als leraar Nederlands ben ik toch dagelijks met taal bezig.

En ja, tegenwoordig loop ik hard. Heel veel zelf, als het kan zeker drie keer per week. Voetbalschoenen zijn ingeruild voor hardloopschoenen en een bal heb ik niet meer nodig om in beweging te komen. Hoe dat zo is gekomen? Laten we zeggen dat het drukke gezinsleven en het strakke voetbalschema niet goed met elkaar ‘matchten’. Dus trok ik de Asics die nog in mijn kast stonden aan en ben gaan hardlopen. En ik bleef lopen.

In 2011 liep ik mijn eerste ‘wedstrijd’, de Vestingloop, natuurlijk in mijn ‘hometown’. Jaren later, in 2016, liep ik mijn eerste marathon in Rotterdam. Een jaar later keerde ik daar terug en enkele maanden later vloog ik de oceaan over om een droom uit te laten komen: ik liep de marathon van New York! Tegenwoordig gaan mijn hardloopschoenen overal mee naar toe. Running all over the world!

Hardlopen houdt me gezond. Hardlopen daagt me uit. Hardlopen helpt me relativeren. Hardlopen laat me genieten. Hardlopen geeft me rust. En dat alles probeer ik in dit blog te vangen in woorden. Voor het hardlopen, na het hardlopen. Maar niet tijdens het hardlopen. Want tijdens het hardlopen ben ik alleen met mijn gedachten, dan is de wereld eventjes van mij alleen.

cropped-cropped-david_20171.jpg

David van Dam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: