Heb ik mijn laatste blog echt alweer ruim 10 dagen geleden geschreven? Dat lijkt erop dat ik niet veel gedaan heb de laatste tijd. Niets is echter minder waar! De afgelopen weken ben ik ontzettend druk geweest met (sponsor)activiteiten rondom mijn actie voor KiKa en examens op school. Tijd om een nieuwe blog te schrijven was er nauwelijks. Natuurlijk heb ik wel de nodige kilometers gemaakt, want de komende 8 weken heb ik maar liefst 8 hardloopevenementen gepland staan. Ik neem je even mee in mijn planning.

IMG-20190511-WA0014

 • 16 mei: Maliskampse Bosloop, 5 km
  De route door de bossen van Maliskamp werd in Runner’s World een “verborgen parel” genoemd. Gelukkig woon ik op een steenworp afstand van dit bos, dus ben ik hier regelmatig te vinden. Het evenement, georganiseerd door Loopgroep Rosmalen is kleinschalig, laagdrempelig en goedkoop (slechts 3 euro), maar mag zeker als volwaardige evenement gezien worden.
  Mijn doel: Heel simpel: finishen onder de 22 min.
 • 19 mei: Bernheze 25 jaar Run, 10 km
  Vanuit mijn huis een steenworp de andere kant op, ligt de gemeente Bernheze. Op 1 januari 2019 bestond deze gemeente 25 jaar. Dat willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren ze een cultureel, muzikaal en sportief feest in De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Hierbij kun je kiezen voor een hardlooproute van 5, 10 of 21,1 km door een mooie bosrijke omgeving. Inschrijving is gratis, dus aarzel niet!
  Mijn doel: deze loop zie ik als voorbereiding op de Vestingloop van volgende week. Daarom doe ik rustig aan en probeer ik te finishen rond de 45 min.
 • 26 mei: Vestingloop Den Bosch, 10 km
  De enige, echte Vestingloop van Nederland wordt gehouden in mijn geboorteplaats ‘s-Hertogenbosch. Deze alweer 14e editie kent een prachtig parcours door het Bossche Broek met een unieke finish op de Parade, onder de rook van de Sint-Jan. Het is een vrij groot evenement met zo’n 7.000 deelnemers.
  Mijn doel: mijn PR op de 10km staat op 42:23. Zou ik hierbij in de buurt kunnen komen?
 • 10 juni: Engelenrun, 12 km
  Op 2e Pinksterdag wordt voor de 5e keer de Engelenrun georganiseerd, een leuk en groeiend hardloopevenement. Je kunt hier kiezen voor 6 of 12 km. De start is dit jaar niet bij de plaatselijk voetbalclub, maar bij golfpark Haverleij. Volgens de organisatie is dit het gezelligste hardloopfeest van de regio!
  Mijn doel: voor deze wedstrijd heb ik eigenlijk (nog) geen specifiek doel. Gewoon lekker lopen en genieten, ook mooi toch?
 • 16 juni: Triathlon Rosmalen, 10 km (kwart triathlon)
  Na jaren van afwezigheid keerde de triathlon vorig jaar terug in Rosmalen. Op de school waar ik werk was het vroeger een traditie om hier met teams aan mee te doen, dus die traditie heb ik weer nieuw leven ingeblazen. Van Maerlant staat dit jaar met twee teams aan de start van de kwart triathlon en ik neem natuurlijk in mijn team het hardlopen voor mijn rekening.
  Mijn doel: een nieuwe aanval op mijn PR. En natuurlijk willen we van onze collega’s in het andere team winnen!
 • 18 juni: Jeroen Bosch Loop, 10 km
  Dit mooie evenement gaat voor de 17e keer van start. Het is een ontzettend gezellige Bossche zomeravondloop. Met uitgestrekt uitzicht over het Bossche Broek loop je een prachtig parcours van 5 of 10 kilometer.
  Mijn doel: daags na de triathlon van Rosmalen moet ik een beetje rustig aan doen, dus ga ik als ‘haas’ fungeren voor mijn vriend Björn die in mijn ogen best een keer onder de 50 min. moet kunnen lopen.
 • 26 juni: Mont Ventoux (Fra), 21 km
  Dit is geen officieel evenement, maar een kamp dat georganiseerd wordt door en voor leerlingen van de school waar ik werk. We zullen een week op een camping aan de voet van de grote, kale berg verblijven waarbij we op woensdag met een wielrenfiets de bergen gaan beklimmen. Een dag later wil ik in mijn eentje de berg nogmaals op, maar dit keer hardlopend.
  Mijn doel: twee dagen op rij deze berg omhoog gaan is volgens mij al een prestatie op zich, maar als dit sneller kan dan vorig jaar zou ik heel blij zijn.
 • 30 juni: Omloop van Empel, 10 km
  Mijn laatste wedstrijd voordat de zomervakantie begint en we lekker naar Spanje gaan. Deze loop vind plaats in het dorp waar ik vrijwel mijn hele jeugd heb doorgebracht. Ik ken er nog steeds veel mensen en het voelt dus een beetje als een thuiswedstrijd. Overigens vormen de Engelenrun, de Jeroen Bosch Loop en de Omloop van Empel samen de 073 Summer City Runs, een samenwerking dat een uniek Masterklassement aanbiedt voor deelnemers aan alle drie de evenementen.
  Mijn doel: vlak na de Mont Ventoux zullen zal ik zeker nog niet helemaal hersteld zijn, maar ik wil toch nog 1x knallen voor de vakantie. Een tijd onder de 45 min. zou heel mooi zijn.

Dit zijn de acht ‘runs’ waar je mij de komende acht weten tegen kunt komen. Ik heb er al enorm veel zin in. Waar kom ik jou tegen? Laat het me gerust weten in een reactie!

David