2019 is alweer ruim een week ‘aan’. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Of in ieder geval nieuwe doelen, want ik vind het altijd fijn om vooruit te kijken en mezelf doelen te stellen om naartoe te werken. Hou je vast, hier komen ze!

2019_vooruitkijken

De grens van 1000 km doorbreken
Zo aan het einde van 2018 was iedereen de balans weer aan het opmaken. Het viel me op dat veel mensen die ongeveer net zo vaak lopen als ik, meer dan 1000 km hadden hardgelopen in 2018. Zelf bleef ik volgens Strava steken op ‘slechts’ 916 km, terwijl ik in 2017 nog ruim 1150 km liep. Een dipje aan het begin van de zomer, de verhuizing en mijn poging om te gaan wielrennen zijn een logische verklaring hiervoor. Dat kan in 2019 dus echt beter!

Weer een marathon lopen
De marathon van New York voelt nog als de dag van gisteren, maar toch is dat alweer ruim een jaar geleden. In november 2017 was dat de laatste marathon die ik gelopen heb. Afgelopen jaar heb ik er dus geen gelopen, maar nu heb ik echt weer zin om de uitdaging weer aan te gaan. Het liefste wil ik er dit jaar twee lopen. De eerste staat al vrij snel gepland: de Two Rivers Marathon op 10 februari. De tweede zal dan aan het eind van het jaar moeten gaan gebeuren, maar welke dat gaat worden ben ik nog niet uit. De Kustmarathon in Zeeland? De marathon van Amsterdam? Of misschien komt er nog iets heel verrassends uit de hoge hoed?

Mijn PR op de 10 km aanvallen
Ik heb altijd gezegd dat ‘de 10’ mijn favoriete afstand is. Toch ben ik daar de afgelopen jaren niet serieus mee bezig geweest, vooral omdat ik me op langere afstanden heb gericht. Mijn PR dateert dan ook alweer van 2 oktober 2016 tijdens de Meierijloop in Vught: 42:23. Of dat sneller kan in een jaar waarin ik ook twee marathons wil gaan lopen weet ik niet, maar ik wil toch een serieuze poging gaan wagen. Dat zal dan in de periode april-juni gaan worden als ik een paar 10 kilometers op de agenda heb staan.

Voor het eerst meedoen aan een triathlon
Jaren geleden is de triathlon in Rosmalen gestopt, maar sinds vorig jaar is hij weer terug. Ik heb toen getwijfeld om mee te doen, maar vooral het zwemmen hield me tegen. Zwemmen is niet echt mijn ding, zullen we maar zeggen. Maar dit jaar ga ik samen met twee collega’s meedoen aan de kwart trio-triathlon. Ricco gaat zwemmen, Thèdor gaat fietsen en ik ga natuurlijk hardlopen. Op zondag 16 juni (vaderdag) gaat het gebeuren voor team Van Maerlant; ik heb er nu al zin in! En inmiddels is er ook al een team Van Maerlant 2, dus dat gaat ook nog eens gezellig worden.

Lopen voor een goed doel: KiKa
Vlak voor Kerst vertelde ik in mijn blog dat hardlopen voor een goed doel onbetaalbaar is. Het kost de nodige tijd en energie, maar het levert zo ontzettend veel mooie momenten en onvergetelijke herinneringen op. In 2017 liep ik in New York voor KiKa en de hele weg daar naartoe staat me nog bij als de dag van gisteren. Daarom wil ik me in 2019 weer gaan inzetten voor KiKa, om vervolgens in 2020 als tegenprestatie een grote marathon te gaan lopen. Welke weet ik nog niet precies, maar daar ga ik me de komende tijd verder in verdiepen. Hou mijn blog dus goed in de gaten!

Nieuwe dingen ontdekken en uitproberen
In 2019 wil ik zeker ook nieuwe dingen gaan ontdekken en uitproberen. Zo ga ik zaterdagavond 16 maart met een paar vrienden naar Nijmegen voor de Stevens Stadscross. Helemaal nieuw, een crossloop van 7 km dwars door de binnenstad. Dat gaat vast leuk worden. Ook ben ik al een tijdje erg nieuwsgierig hoe het is om op woensdag met de Running Junkies in Den Bosch te lopen. Ik volg ze al een tijdje en dat lijkt me een gezellige en bevlogen groep. Daarom moet het er binnenkort maar echt eens van komen om met ze mee te lopen. En verder dus voor het eerst een wintermarathon, een triathlon en wie weet wat er allemaal nog meer gaat komen. Ik sta eigenlijk overal wel voor open, dus kom maar op.

Doorgaan met bloggen
En natuurlijk zal ik ook in 2019 al mijn avonturen, tips, ideeën, vragen en meningen delen met jullie. Ik blog pas sinds oktober, maar het is nu al ontzettend leuk om alle reacties te lezen en te horen. Dat sommigen van jullie dankzij mijn blogs de motivatie (terug)vinden om te gaan hardlopen, dat vind ik echt geweldig. Daar geniet ik van. Ik hoop dat ik jullie ook in 2019 weer kan motiveren en inspireren.

Pfoe, als ik het zo bekijk gaat 2019 een druk jaar worden. Maar kom op, er zitten 365 dagen in een jaar, dus tijd genoeg (al is er inmiddels al wel weer ruim een week voorbij). 2019, ik heb er zin in!

David