Al een tijdje liep ik te mijmeren over de naam van mijn blog. “Running all over the world”: het klonk leuk, maar het klopte gewoon niet. Ja, ik heb de marathon van New York gelopen en ben de Mont Ventoux opgegaan, maar verder? Tijdens vakanties in het buitenland neem ik mijn hardloopschoenen mee, maar om nou te zeggen dat ik “all over the world” loop? Nee. Meestal loop ik rondom mijn eigen dorpje in Brabant en zo nu en dan maak ik een uitstapje binnen Nederland, maar dat is het dan wel. Natuurlijk zijn er grotere plannen (Tokyo, Berlijn, Londen), maar concreet is het allemaal niet. Dromen. Dus nee, die naam was het niet.

Daar komt bij dat ik als docent Nederlands van mezelf wel iets meer verwacht. Iets in mijn eigen taal en vooral iets originelers (running over the world zie ik stiekem veel voorbij komen). Iets met een dubbele lading, zodat het niet meer alleen over hardlopen hoeft te gaan. En ineens wist ik het: David draaft door!

20190113_173247

Hiermee kan ik voor mijn gevoel echt alle kanten op. Verder rennen verwijst natuurlijk naar het hardlopen. Dat is de basis. En ja, daarin sla ik soms nog weleens door. Of ik sla op hol; dan moet ik de verdeling gezin, werk en hobby in balans zien te houden. En in mijn blog, daar kan ik de overige zaken in kwijt: voortredeneren, raaskallen, dom verder ratelen. Welke woorden van toepassing zijn bij welke blog, dat mogen jullie bepalen.

Vanaf nu is het dus David draaft door. Mijn persoonlijke blog over hardlopen en alles wat daarmee verbonden is: mijn gezin, mijn werk, mijn gedachten, mijn dromen, mijn leven. Eenvoudig, eerlijk, doordacht en altijd recht vanuit het hart. Voor iedereen die het wil lezen.

David