“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan…” Met die woorden maakte Carla in september bekend dat zij vol gaat trainen voor haar eerste marathon. Inmiddels zijn we al volop aan het trainen, maar ik vond het nu wel eens tijd voor een blog hierover.

Al die jaren was ik de KiKa-hardloper en was Carla op de achtergrond mijn grote steun en toeverlaat, maar daar komt nu dus verandering in. Carla is nooit een hardloper geweest, maar in het afgelopen half jaar heeft ze keihard getraind en opgebouwd naar inmiddels een halve marathon. Die liep ze begin september in Londen samen met haar vriendin Jennifer. Dat ging zo goed, dat ze door wilt gaan voor de ultieme uitdaging: een hele marathon, natuurlijk voor KiKa. Dat moet gaan gebeuren op zaterdag 25 maart 2023 op Texel, een speciale Run for KiKa marathon. Natuurlijk zijn wij er als gezin bij en zal ik met haar meelopen. Sterker nog, in het hele traject zal ik haar helpen en coachen.

Waarom ook alweer voor KiKa? De zus van Carla heeft op hele jonge leeftijd kanker gehad. Na een lange behandeling is ze destijds genezen verklaard, maar enkele jaren geleden (ze is nu half in de 40) is de kanker teruggekomen in de vorm van een hersentumor. Ook nu was de operatie een succes, al heeft ze wel kwaliteit van leven in moeten leveren. In de jaren daartussen heeft haar vader na een lang ziekbed helaas de strijd tegen kanker verloren en heel recent nog heeft haar moeder de diagnose borstkanker gekregen, al lijkt dat nu gelukkig allemaal weer goed te gaan. Carla heeft binnen haar eigen gezin dus al erg veel meegemaakt rondom die rotziekte, niet zo gek dus dat haar eerste marathon nu in het teken van KiKa staat.

De komende maanden zal ik hier dus veel delen over onze voorbereiding samen. Onze trainingen en wedstrijden, maar ook onze inzamelingsacties voor KiKa. Misschien moet ik de naam van deze blog dan ook veranderen in ‘David en Carla draven door’? Nee, dat gaat me nog net iets te ver. πŸ˜‰

Wil jij Carla met een (kleine) donatie ook steunen op weg naar haar allereerste marathon? Dat kanΒ via deze link!