Vandaag dan eindelijk de Ironman 70.3 West-Friesland in het mooie Hoorn. Lang naar uitgekeken en zeker ook tegenop gezien. Vanochtend om 4.00 opgestaan (ja echt!) en om 7.00 stonden we al aan de start. Na lang wachten mocht ik om 7.50 uur dan eindelijk het water in en begon mijn avontuur…

  • Zwemmen ging best goed, tot we in het open water van het Markermeer kwamen. Flinke golven zeg! Dat was echt pittig. En mijn voet open gehaald aan een partij rotsen, maar daar kwam ik pas later achter. Toch dik tevreden want had voor zwemmen gerekend op een uur en onder de 50 zou een klein wonder zijn. Blij met dit wonder: 49:11 min!
  • Fietsen ging lekker. Snel een goed ritme gevonden en een lekker tempo. Maar 90 km is ver! Voordeel van een late zwemstart is dat je daarna veel kan inhalen: goede motivatie! Laatste 20 km waren zwaar: vol wind tegen, zeker op de dijk langs het Markermeer. Maar diktevreden. Had gerekend op 3 uur, daar zat ik onder: 2:54:05.
  • Bij de wissel van fietsen naar lopen ontdekte ik pas de wond op mijn voet, bij mijn tenen. Sokken helemaal rood, bloed druppelde van mijn tenen af. Dus ehbo’ers erbij. Uiteindelijk heb ik het zelf met wat pleisters dichtgeplakt, want ik wilde door en het kostte me nu al zeker 5 min teveel.
  • Eindelijk mijn ‘specialiteit’, maar een 1/2 marathon na al bijna 4 uur sporten is wel iets anders hoor. Het was superzwaar. Na een (te) snel begin het tempo laten zakken naar iets wat ik vol kon houden. Dat was ook de tip van de coach en dat ging lekker. Weer kan ik heel veel inhalen: 1:46:56.

Eindresultaat een IM 70.3 finish in 5:45:52. Ruim onder mijn doel van 6 uur! Met het hele team van KiKa Extreme hebben we trouwens ruim 60.000 euro opgehaald rondom deze Ironman. Supergoed!

En nu? Moe, stijve spieren en morgen vast spierpijn. Dus komende week lekker herstellen en voorlopig alles op een laag en relaxt pitje. Vakantiemodus mag langzaam aan!