Afgelopen zondag was de marathon van Tokio en ik lieg als ik zeg dat ik in gedachten daar niet mee bezig was. Toch viel die dag me reuze mee, waarschijnlijk omdat ik de knop bij mezelf allang omgezet had. Eerlijk gezegd ging dat een stuk makkelijker dan verwacht.

Mijn laatste blog is van twee weken geleden. Ik had toen net gehoord dat de marathon van Tokyo, mijn grote doel waar ik maanden naartoe gewerkt had, niet door zou gaan. Pfff, dat kwam wel even binnen. Ik had geen idee hoe ik daarmee om zou gaan en ik besloot om even een pas op de plaats te zetten. Rustig alles laten bezinken en lekker genieten van een weekendje weg met het gezin. Dat was ook wel even nodig, want ondanks dat ik mentaal vrij snel kon schakelen, had mijn lichaam daar meer moeite mee. Ik voelde een soort vermoeidheid, een ‘hardloopdipje’. Lichaam en geest waren even niet meer in balans. Wat is het dan fijn om lekker vakantie te hebben en samen met je gezin te kunnen zijn. Dat had ik wel even nodig!

Zoals ik al zei kon ik mentaal vrij snel en goed schakelen. Twee weken geleden schreef ik al over mijn dilemma welke marathon ik wilde gaan lopen als alternatief voor Tokyo. Inmiddels heb ik een keuze gemaakt en ben ik op het aanbod van Mari ingegaan. Ik ga dus op 5 april de marathon van Rotterdam lopen! De komende weken ga ik dus nog even door met trainen. In aanloop naar Rotterdam doe ik nog mee aan de Drunense Duinenloop (15 maart, 21 km) en de Zandvoort Circuitrun (29 maart, 12 km). Vooral in die laatste heb ik heel veel zin. Mijn doel voor Rotterdam blijft hetzelfde als voor Tokyo: onder de 3 en een half uur lopen. Dat zou een dik PR zijn!

Ondertussen ben ik ook al bezig met de voorbereidingen voor mijn eerste kwart triathlon. Die is op zondag 21 juni in Rosmalen. Over een paar weken begin ik met de zwemtrainingen, die ik keihard nodig ga hebben. Nu ben ik vooral bezig met het kopen van mijn eerste, eigen racefiets. Zoals jullie misschien nog weten heb ik een tijdje terug een mooi bedrag gewonnen via een actie van Mantel. Daarmee kan ik eindelijk mijn eigen fiets kopen, waarmee ik me dus nog beter voor kan bereiden op allerlei acties, evenementen en wedstrijden. De triatlon zal de eerste zijn waarbij ik die fiets ga gebruiken, dus de komende maanden ga ik daar keihard voor trainen.

Maar dan heb ik dus wel een fiets nodig. Ik heb goed de tijd genomen om me te laten informeren en de verschillende opties naast elkaar te leggen. Jeetje, wat is er veel mogelijk bij racefietsen. Dan is hardlopen toch maar een eenvoudige sport hoor. Schoenen aan en gaan. Maar bij fietsen komt er qua materiaal toch veel meer bij kijken. Dat is voor mij een totaal nieuwe wereld waarin ik echt mijn weg nog moet zien te vinden. Gelukkig heb ik me goed laten informeren door familie, vrienden, sponsors en specialisten. Inmiddels weet ik welke fiets het gaat worden, maar welke dat is hou ik nog even voor me. Daarover binnenkort meer!

Veel leuke, mooie uitdagingen dus nog voor de komende tijd. Ook de lente staat weer voor de deur en later deze maand wordt de klok weer verzet. Allemaal dingen waar ik echt naar uit kijk. Laat de lente maar komen!

David