Hoe ga ik me 11 uur lang vermaken in het vliegtuig? Eén van de vragen waar ik me de laatste dagen mee bezig houd. Over precies twee weken zit ik in het vliegtuig naar Japan. Best spannend! Ik ben de magazines van Runner’s World en RunningNL al even aan het opsparen voor die vlucht en ook ligt er al een boek klaar. Wat muziek, een filmpje en hopelijk een goede nachtrust, dan zou het goed moeten komen.

Vorige week donderdag was de laatste bijeenkomst met alle KiKa-runners die naar Tokyo gaan. Leuk om iedereen (weer) te zien. Tijdens deze avond werd het programma doorgenomen, ontvingen we het kledingpakket en kregen we een presentatie van een onderzoeker van het Prinses Maxima Centrum. Zij liet ons zien welke onderzoeken onder andere mogelijk worden gemaakt door al het geld dat wij voor KiKa ophalen. Erg interessant en vooral ook weer erg motiverend. Ze maken steeds weer mooie stappen vooruit, dus blijft het belangrijk dat we geld ophalen om dit ook mogelijk te blijven maken!

Afgelopen zondag zou mijn laatste serieuze test in aanloop naar de marathon zijn. Helaas gooide storm ‘Ciara‘ dit in de war en werd de Two Rivers (duo-)marathon afgelast. Jammer, maar begrijpelijk. Ik heb die dag voor de storm zelf nog een rondje gelopen, maar van een echte ‘test’ was geen sprake meer. Ik merk dat mijn lichaam nu een beetje in een rust-stand begint te komen. Dat is eigenlijk iets te vroeg, want het plan was om pas vanaf 2 weken vooraf gas terug te nemen. Waarschijnlijk ga ik aankomend weekend dan ook nog één lange duurloop van 20-25 km doen, om daarna gas terug te nemen.

Waar ik de komende weken nog beter op ga letten dan ik normaal al doe, is dat ik voldoende rust neem. Dat betekent dus ook vroeger naar bed. Ook mijn voedingspatroon krijgt al wat meer aandacht. Dus (nog) gezonder eten en vooral tussendoor meer water drinken. Voldoende slaap pakken en voldoende drinken zijn voor mij altijd wel twee aandachtspunten, dus ik heb voor mezelf besloten dat dat mijn speerpunten voor de komende weken zijn.

Doordat de Two Rivers niet doorging, ben ik er nog steeds niet uit welke schoenen ik aan ga doen tijdens de marathon. De lange duurloop van aankomend weekend zal nu dus op de Vaporfly’s moeten gaan gebeuren, om zo een goed afgewogen besluit te kunnen nemen. Ik merk wel dat ik op die schoenen heel gemakkelijk een snel tempo kan lopen, dus de kans wordt wel steeds groter dat het die schoenen gaan worden.

Voor de afwisseling én om blessures te voorkomen, zal ik mijn hardlooptrainingen deze weken wat meer afwisselen met andere vormen. Maandag zat ik al op de fietstrainer, volgende week wil ik zeker een keer de fitnessruimte van school bezoeken en ook het zwembad zal ik een keer induiken. Dat laatste zal zijn in het carnavalsweekend, als we met het gezin nog even een paar dagen lekker weggaan naar een park van De Roompot. Daar kijk ik echt enorm naar uit: even met Carla en de kinderen een paar dagen genieten en leuke dingen doen, voordat ik naar Tokyo vertrek. Hopelijk kan ik daardoor ook wat meer ontspannen en helpt het mijn lijf nog beter uit te rusten.

Nog twee weken tot ik vertrek, nog 18 dagen tot de marathon. Alles lijkt goed te verlopen en geregeld te zijn. Misschien is het corona-virus het enige dat nog roet in het eten kan gooien. Dagelijks krijg ik daar wel vragen over en natuurlijk houdt het ook mij bezig. Maar tot dusver lijkt de situatie in Japan hetzelfde als in Nederland en is er dus (nog) niks aan de hand. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat zo blijft. Mocht het toch anders worden, dan is dat natuurlijk ontzettend balen. Maar dat heb ik zelf niet in de hand. Ik blijf me dus vooral richten op de zaken waar ik wel zelf invloed op heb: trainen, rusten, eten, drinken en nog even genieten samen met mijn gezin.

David