In 2007 ben ik in de Verenigde Staten geweest voor de marathon van New York. Volgend jaar ga ik naar Japan voor de marathon van Tokio. Hardlopen kun je altijd en overal, over de hele wereld. Hoe mooi is het als je dat dan ook kunt laten zien in je eigen huis?

Afgelopen zomer zijn wij verhuisd naar Berlicum. In onze woonkamer hebben wij een handgemaakte wereldkaart gehangen van steigerhout. Wij houden ervan om te fantaseren over plekken waar we nog nooit geweest zijn en plannen te maken voor reizen die ooit nog moeten komen. Elke keer als we een wereldkaart zien, komen herinneringen zoals van de marathon van New York weer naar boven. Prachtige verhalen die nooit vervelen.

Op onze slaapkamer waren de muren nog kaal. Ook hier wilden we graag een wereldkaart hangen, maar welke? Uiteindelijk hebben we gekozen voor een vrolijke, kleurrijke wereldkaart van 90 x 60 cm als foto op aluminium. Voordeel daarvan is volgens ons dat kleuren heel duidelijk zijn en het een moderne uitstraling heeft. Dat past perfect bij onze inrichting. Je kunt je eigen foto laten afdrukken op aluminium, maar met een wereldkaart is dat een beetje lastig. Daarom hebben we een keuze gemaakt uit één van de 90 unieke designs op de website. Dit is hem geworden:

20190316_113334

Nu hebben we dus eindelijk in onze frisse, moderne slaapkamer een prachtige wereldkaart hangen. Elke avond voor het slapen gaan of elke ochtend als ik wakker word, kan ik terugdenken aan de marathon van New York, aan het beklimmen van de Mont Ventoux of aan het hardlopen tijdens vakanties in Italië, Frankrijk en Turkije. Maar ook dromen over die marathon van Tokio volgend jaar. Of over plekken waar ik nog wil lopen. Zou ik ooit een Six Star Finisher gaan worden? Dan moet ik na Tokio nog naar Chicago, Berlijn, Londen en Boston. En hoe gaaf is een marathon over de Chinese Muur of de Old Mutual Two Oceans marathon in Kaapstad, Zuid-Afrika? Wilde plannen genoeg, dromen mag. Of zoals op onze wereldkaart staat: “I haven’t been everywhere, but it’s on my to do list.”

20190316_150918

Mijn medaille van New York heb ik voor nu maar even over de kaart gehangen. Ik ben nog op zoek naar een andere manier om de medaille een plekje te geven bij deze wereldkaart. Daarvoor zijn er verschillende hangers op de markt die ik dan naast of onder de kaart op wil hangen. Op de kaart zelf zou ik dan met bijvoorbeeld een stickertje aan kunnen geven op welke plaatsen ik allemaal een marathon of andere bijzondere wedstrijd gelopen heb.

Kies je niet voor een wereldkaart op aluminium, maar bijvoorbeeld voor een wereldkaart op hout, dan zou je ook met prikkertjes kunnen werken. Dan kun je meteen aan het vlaggetje zien op welke plaatsen ter wereld je geweest bent. Gaaf toch!

Ons huis is nu weer een beetje mooier geworden. Nu kunnen we dromen, herinneringen ophalen en plannen maken. En het is aan mij om medailles te verzamelen van over de hele wereld. Tokio, ik kom eraan!

David