Vandaag is het 1 maart. Nieuwe maand, nieuwe kansen! Maart, ook wel de lentemaand genoemd, of de buien- en windmaand. Niet voor niets luidt een oud spreekwoord “maart roert zijn staart”. Voor mij is maart vooral het begin van de lente. Langer licht, hogere temperaturen en dus vooral fijner hardlopen. Wat zijn mijn plannen voor deze maand?

Dit weekend begint de voorjaarsvakantie, een goed begin van de maand. Hier in het zuiden is het ook carnaval, dus staat het leven 4 dagen op zijn kop. De organisatie van de Omloop van Empel heeft in het kader van hun 5-jarig jubileum een ludieke ‘challenge‘ om mensen ook tijdens carnaval actief te laten zijn: loop op dinsdag 5 maart een trainingsronde in je carnavalsoutfit en stuur je foto op. Prijs die je kunt winnen: 5 biertjes tijdens de Omloop op 30 juni. Leuk initiatief, maar ik denk dat ik deze uitdaging toch aan me voorbij laat gaan. Mijn knieblessure lijkt momenteel onder controle te zijn, zolang ik kleine afstanden loop. In de vakantie wil ik heel langzaam weer wat gaan opbouwen en wat intervaltraining gaan doen. Mijn doel voor de komende maanden is vooral om sneller te worden.

20190301_180701

Mijn plannen voor de vakantie: carnaval, lezen en hardlopen

Op zaterdagavond 16 maart ga ik met een paar vrienden naar Nijmegen voor de eerste Stevens Stadscross. Deze loop gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen over kasseien, heuvels, trappen en andere natuurlijke hindernissen. Een nachtcross van ongeveer 7 kilometer met start en finish op de Grote Markt. De organisatie noemt het de ‘zwaarste loop van Nederland’, maar daar heb ik zo mijn twijfels bij. Niettemin heb ik er erg veel zin in om dit samen met een paar vrienden te gaan doen.

Aan het einde van de maand, gaan we met het hele gezin naar Zandvoort voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Treinkaartjes zijn al gekocht en we maken er met zijn allen gewoon een leuke dag van. In 2016 hebben we dit ook al eens gedaan en de kinderen hebben het daar nog steeds over. Ik ga daar de 12 kilometer lopen en daar heb ik heel veel zin in. De combinatie van lopen over het legendarische circuit, de overgang naar het strand (zwaar!) en de afsluiting door het centrum van Zandvoort maken dat dit voor mij een van de mooiste wedstrijden van Nederland is.

Deze maand staan er dus twee evenementen op mijn agenda en daar heb ik heel veel zin in. Tussendoor wil ik veel intervaltraining doen om sneller te worden. Ik hoop ergens in mei of juni een aanval op mijn PR op de 10km te kunnen doen. Maar eerst hopen dat het herstel van mijn knie verder doorzet en dat het ook echt lenteweer gaat worden. Want laten we eerlijk zijn: hardlopen met mooi weer is toch het fijnste dat er is!

David