Vandaag heb ik mijn aanmelding voor het ASICS FrontRunner Team opgestuurd. Dat ging niet zomaar, want ik heb er dit keer echt heel goed over nagedacht wat ik over mezelf zou vertellen. Vorig jaar heb ik ook een poging gewaagd, maar toen vond ik het ‘leuk’ als ik uitgekozen zou worden, niet meer dan dat. Erg teleurgesteld was ik destijds ook niet toen bleek dat ik er niet bij zat. Hoe anders is dat nu. Al een paar weken weet ik dat er weer plek komt in het team en ik heb echt afgeteld tot ik me aan kon melden. Een unieke kans wat mij betreft. Jeetje, wat zou ik daar graag bij willen horen!

Het ASICS FrontRunner project is in 2010 van start gegaan. Sindsdien is het een wereldwijd team geworden met meer dan 700 teamleden in meer dan 30 landen. Het hoofddoel is het ondersteunen van motiverende mensen van over de hele wereld. Het ASICS FrontRunner team zet de wereld in beweging, ze nemen deel aan races en evenementen en delen hun passie, kennis en inspiratie. Het team bestaat uit een hele diverse groep mensen en dat is juist wat er zo geweldig aan is. Jong of oud, dik of dun, professional of beginner, urban runner or trail runner, het maakt niet uit. Allemaal zijn ze trots om deel uit te maken van het ASICS FrontRunner team en het is juist die mix die de community zo uniek maakt. In 2019 breidt de ASICS FrontRunner community dus weer verder uit.

51193901_10216817626768743_7039583442618548224_o.20190207192019290749052.middle

Op kleine schaal probeer ik al een hardloopmotivator en -inspirator te zijn voor mijn omgeving, maar het lijkt me zo ongelofelijk gaaf om mijn ‘werkgebied’ te vergroten. Waarom zou ik me beperken tot mijn eigen regio als de wereld aan mijn voeten ligt? Hardlopen speelt voor mij inmiddels een onmisbare rol in mijn leven, het zou me een ongelooflijke kick geven om anderen te besmetten met “Het Hardloopvirus” om zo niet alleen hun lijf, maar ook hun geest een boost te geven! Een droom die uitkomt?

Met deze woorden heb ik geprobeerd om ASICS ervan te overtuigen om mij een plekje in het team te geven. Inspireren, motiveren, dat is wat het team doet, net als ik. Om die reden ben ik eind vorig jaar bijvoorbeeld met mijn blog gestart. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen en ik krijg ook enorm veel leuke reacties. Van familie, vrienden, collega’s, leerlingen, kennissen, maar ook van onbekenden. Motiveren en inspireren pur sang dus. Hoe ik dat doe moest ik ook vertellen aan ASICS:

Als leraar is motiveren een dagtaak voor me. Pubers nét die prikkels geven dat ze in beweging komen en zich ontwikkelen. Prachtig om een ongeïnspireerde klas te zien veranderen in een club fanatiekelingen. Ook mijn hardloopliefde probeer ik als een olievlek uit te spreiden over mijn vriendinkring, collega’s en eenieder die ik kan bereiken. Op mijn blog en sociale media lezen ze over mijn hardloopavonturen, mijn gezin en mijn werk. Mijn motto: “Als ik het kan, dan moet het jou ook lukken!”

Hiermee moet het dit jaar dan voor mij gaan lukken. Het zou echt een droom zijn die uitkomt. Inspirerende meetings, nieuwe contacten, topsporters mogen ontmoeten, adviezen van experts en professionals, fotoshoots, exclusieve PR evenementen, meedoen aan bijzondere wedstrijden, noem allemaal maar op. En dat gewoon naast mijn eenvoudige baan als docent Nederlands en naast het gezinsleven. Mijn hobby, mijn passie upgraden naar een nieuwe level. Geweldig toch!

O, had ik al verteld dat je als FrontRunner ook tweemaal per jaar een exclusieve hardloopcollectie en schoenen van ASICS krijgt? Weg dus met die verzameling van verschillende merken die ik nu heb (waaronder ook al het nodige van ASICS) en waar ik soms al jaren mee doe. Niet meer noodgedwongen naar restanten in de uitverkoop kijken omdat de kinderen, het huishouden en de vaste lasten natuurlijk altijd voor gaan. Nee, gewoon op en top gekleed worden door misschien wel het beste merk op het gebied van hardlopen ter wereld.

Dat ik enthousiast ben is inmiddels wel duidelijk. Het duurt alleen nog even voordat de nieuwe teamleden bekend worden gemaakt. Aanmelden kan nog twee weken, tot 3 maart. Dan is het hier in het zuiden carnaval en heb ik dus een week vakantie. Waarschijnlijk zal de bekendmaking pas na de vakantie zijn, ergens half maart. Dat wordt voorlopig dus even nagelbijten. Of hardlopen, want ook dat is natuurlijk een geweldige manier om de spanning uit je lijf te krijgen. Dit weekend wordt het ook nog eens zonnig en ruim 15 graden, dus ik weet wel wat ik ga doen!

David

IMG_20190215_153317 (2).jpg