Dit weekend, precies een week voor de Two Rivers Marathon, ben ik geveld door de griep. Niks geen rustige duurloop, niks geen krachten sparen. In plaats daarvan kan ik niets anders dan rusten, veel drinken en voldoende vitamines binnenkrijgen. En hopen dat ik snel weer op de been ben.

Vorige week maakte ik me nog druk om een kuitblessure. Dat was inderdaad even vervelend, maar na een paar dagen rust kon ik er weer prima mee lopen en had ik nergens meer last van. Woensdag liep ik een kort rondje en donderdag een wat langere duurloop door de kou. Ik voelde me top en het vertrouwen in een mooi resultaat volgende week was weer helemaal terug.

Nu is alles anders. Het begon vrijdagavond: terwijl Carla en ik zoals elke vrijdagavond samen “The Voice” keken, kreeg ik hoofdpijn en werd misselijk. Het einde van “The Voice” heb ik niet meer gezien: ik ging op tijd naar bed in de hoop dat het zaterdag beter ging. Nou, niet dus! De griep had me echt te pakken en ik kon zaterdag niets anders dan de hele dag in bed of op de bank blijven liggen. Elk geluid en elk licht was me teveel. De twee verjaardagen die gepland stonden, moest ik helaas aan me voorbij laten gaan. De nacht van zaterdag op zondag ging al wat beter en vanochtend stond ik op met vooral nog flinke hoofdpijn. Lang leve paracetamol! Toch wat geprobeerd te eten, daarna een warme douche genomen en samen met Carla en de kinderen een fijne wandeling gemaakt door de ‘Moerputten’ in Den Bosch. Het was immers zo’n mooi weer en frisse lucht doet soms wonderen. Dat ging ook allemaal vrij aardig, maar rond 12 uur was mijn energielevel weer flink gezakt. Terwijl Carla en de kinderen nog met oma en de honden naar de bossen gingen, pakte ik thuis mijn rust op de bank. Wat lezen, voetbal kijken en nu even bloggen.

20190203_115751.jpg
Wandelen over de Moerputtenbrug in ‘s-Hertogenbosch

Volgende week dus die marathon. Dat gaat nog een hele kluif worden. Op dit moment ga ik er vanuit dat ik “gewoon” aan de start zal staan. Maar ik weet als geen ander dat je al door een paar dagen griep enorm veel energie en conditie inlevert. Een ezelsbruggetje voor hardlopers is dat je voor elke dag griep twee dagen nodig hebt om te rusten en herstellen. Ik smokkel een beetje als ik zeg dat mijn herstel vandaag al is begonnen en ik dus alleen morgen nog moet rusten. Als het lukt probeer ik dinsdagavond rustig wat te lopen, donderdagmiddag nog een rustige duurloop en zaterdag nog een kort rondje. Dan zal ik zien in hoeverre ik zondag klaar ben voor die 42,195 meter door de Bommelerwaard. Een nieuw PR is absoluut niet meer het doel, uitlopen wel. Alles daar tussenin is mooi meegenomen. De dromer heeft plaatsgemaakt voor de realist.

En nu? Nu ga ik eerst weer even lekker liggen en rusten…

David