In juni de Ironman 70.3 in Hoorn, in oktober de marathon van Londen. Prachtige uitdagingen die ik in 2022 aanga, maar de meest bijzondere uitdaging is al over drie maanden in Rotterdam!

Nicole en Erik den Hartog gaan op 10 april 2022 hun allereerste marathon lopen. In Rotterdam gaan ze 42.195 meter hardlopen met hun oudste zoon Sijmen* in gedachten. Ik zal ze in aanloop naar deze marathon begeleiden en op de dag zelf met ze meelopen. Carla, Demian, Luka, Vajèn en natuurlijk ook hun zoontje Jitse gaan vanaf de zijkant de longen uit hun lijf schreeuwen om ze de finish op de Coolsingel te laten halen. Twee families samen in actie voor KiKa met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kinderkanker! Help jij ons mee?

Onze 1e actie: de KanjerNamenKetting
De behandeling van kinderkanker duurt lang en is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen is de KanjerKetting ontwikkeld. Kinderen met kanker rijgen Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal. Sijmen had ook zo’n ketting…

Wij laten op ons wedstrijdshirt ook een ketting drukken. Niet met kralen, maar met namen. Voor een donatie van slechts 10 euro (of meer!) mag jij een naam doorgeven die op onze KanjerNamenketting moet komen te staan. Jouw naam? Of van iemand die je dierbaar is? Doe een donatie, geef in het ‘Persoonlijk bericht’ bij de donatie de naam door en wij regelen de rest. Laten we er samen een enorm lange ketting van maken!

Doneren kan op www.runforkikamarathon.nl/david-van-dam-londen-2022 *

Onze 2e actie: een online loterij!
Begin april, kort voor de marathon, organiseren we een online loterij, waarbij de opbrengst volledig naar KiKa gaat. Binnenkort gaan we starten met de verkoop van loten, maar nu zijn we op zoek naar diverse prijzen voor deze online loterij. Ben of ken jij iemand die ons hierbij kan helpen of kun je ons met iemand in contact brengen? Laat het ons dan weten via davidvandam@kpnmail.nl.

Rotterdam wordt ook wel “de mooiste” genoemd. Dit jaar krijgt het woord ‘mooi’ nog een extra dimensie. Trots en dankbaar dat Erik en Nicole mij gevraagd hebben om deze uitdaging samen met hen aan te gaan. Twee families samen in de strijd tegen kinderkanker!

David


* NB: Deze pagina is in principe bedoeld voor de marathon van Londen, welke David in oktober 2022 ook voor KiKa zal lopen. We gebruiken deze pagina echter ook als gezamenlijke actiepagina rondom de marathon van Rotterdam, zodat we transparant zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor onderzoek naar kinderkanker!