David Draaft Door

David van Dam – Papa van 3, getrouwd, docent, hardloper, triatleet & blogger

Waarom KiKa?

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. We willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen. Nee, we willen dat ze allemaal genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker. Momenteel geneest 82% van de zieke kinderen, maar KiKa wil dit verhogen naar 95% en het liefst hoger!

KiKa besteedt de donaties aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen. Dit centrum is mede dankzij KiKa tot stand gekomen!

Wat veel mensen niet weten: KiKa krijgt geen subsidie van de overheid en is daardoor volledig afhankelijk van donateurs, sponsors, actievoerders en vrijwilligers. Daarom zijn acties als deze zo belangrijk!

%d bloggers liken dit: